Salata de dovlecei cu maioneza de usturoi

de Bucataras Medi in Salate, 30 Sep 2011 | 6429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei
  • ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • zeama de lamaie
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei cu maioneza de usturoi:

Spalam dovleceii,indepartam capetele si apoi ii taiem rondele mai groase.Condimentam cu sare si ii stropim cu putin ulei de masline .Lasam circa 30 min , timp in care ne ocupam de dressing.Curatam usturoiul,il zdrobim,adaugam putina sare apoi amestecam bine .Adaugam ulei pana cand obtinem o pasta si picuram cateva picaturi de zeama de lamaie si piper macinat (dupa gustul fiecaruia).

Frigem dovleceii pe ambele parti(eu am folosit tigaia Dry-cooker).Ii scoatem cand sunt bine facuti, ii asezam intr-un vas si turnam peste ei dressingul preparat mai sus.Asezonam cu patrunjel verde si dam la frigider pentru circa 30 min. avand grija sa acoperim vasul pentru a nu prinde miros de usturoi in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei cu maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu sos de mustar